Historiikki

Pieksämäen Urheilukalastajat Ry on perustettu marraskuussa vuonna 1948 Vilho Heikkilän aloitteesta. Tuolloin kokouksen puheenjohtajana toimi Otto Louhelainen ja sihteerinä Onni Seppänen. Seuran puheenjohtajaksi valittiin perustaja, Vilho Heikkilä.

 

Heikkilän jälkeen on toiminut kahdeksan puheenjohtajaa. Kunniapuheenjohtajina ovat toimineet Otto Louhelainen ja Kauko Lindblom. Pisimmän ajan puheenjohtajana on toiminut Kauko Lindblom, 16v. Mainittakoon myös Otto Louhelainen, hänelle puheenjohtajuusvuosia kertyi yhteensä 10 vuotta. Seuran puheenjohtajina ovat toimineet myös Väinö Ukkonen, Aimo Roivainen, Olavi Juutilainen, Mauno Kukkonen. Vuonna 2000 puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Kaasinen. Ennen Kalevi Kaasista puheenjohtajana toimi Tauno Mökkönen vuodesta 1994 lähtien.

 

Kunnianosoituksiakin ovat seuramme jäsenet saaneet. Otto Louhelaiselle on myös myönnetty Keskusliiton suurin kunnianosoitus, arvoviiri. Olavi Juutilaiselle on myönnetty Keskusliiton kunniamerkki.

 

Seuran jäsenmäärä on vaihdellut. Vuonna 1948 kun seuran toiminta käynnistyi, jäsenmäärä oli 28 jäsentä. Vuonna 1958 jäsenmäärä oli noussut jo 180 jäseneen. Parhaimmillaan jäseniä seurassa on ollut yli 800 jäsentä. Tätä nykyä jäsenmäärä on reilut 400 jäsentä. Seuramme on jäsenmäärältään Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri ry:n suurin tällä hetkellä.

 

Seuran toiminta on ollut vilkasta. Nuorisotoimintaa on tehty, kalavalistusta kouluilla ja kisoja lapsille.  Muutama nuorisoleirikin on pidetty.  Vuonna 2004 Tahinlammen toiminta siirtyi Pieksämäen kaupungilta seuralle. Seuran maja Niiniveden Kotasaaressa on ollut vilkkaasti jäseniemme käytössä. Vuonna 2009  majalle rakennettiin lisärakennus, luhtiaitta.Myös majan venekantaa on uusittu. Majan isäntänä toimi tuolloin Matti Skön.

 

Jäsenemme ovat ahkerasti kilpailleet ja osallistuneet kisoihin. Hyviä tuloksia on saatu, mainittakoon että vuonna 2007 Ossi Taam voitti SM-Pilkissä Kajaanissa kultaa. Juha Ikonen on sijoittunut viidenneksi kesäonginnan SM-kisoissa vuonna 2009.

 

Seuramme seuraava tärkeä tavoite oli SM-Pilkki 2009, joka järjestettiin kotimaisemissa Pieksänjärvellä maaliskuussa.